Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir'de Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı kaldırıldı

Balıkesir

Balıkesir`de, Milli Kuvvetler Caddesinde asılı duran ``Ne Mutlu Türküm`` diyene yazısı kaldırıldı.

Balıkesir`de, Milli Kuvvetler Caddesinde asılı duran ``Ne Mutlu Türküm`` diyene yazısı kaldırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, Kuvay-ı Milliye`nin başkenti Balıkesir`de, Milli Kuvvetler Caddesinde asılı duran ``Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının kaldırılmasını tüm Balıkesir halkı adına kınadığını açıkladı.
Milli Kuvvetler Caddesinde asılı duran ``Ne mutlu Türküm Diyene” yazısının kaldırılmasını MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı ağır bir dille eleştirdi.
Atıcı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye genelinde AKP hükümetinin uygulamaları millet olarak hepimizi utandırmaya devam ediyor. Bir yandan ``Çözüm süreci``adı altında İmralı canisi ile sürdürülen teslimiyet çalışmaları Türkiye`yi hızla bölünmeye sürüklerken, öte yandan da tüm milli değerlerimizin aşağılanması bir utanç tablosu olarak tarihe geçiyor. Türk ve Atatürk`e ait tüm değerlerimiz al aşağı ediliyor. ``Andımız`` kaldırıldı, okullarımızda artık ``Atatürk`` köşeleri yok. ``T.C.’ler kaldırılıyor. Buna rağmen hala Türk Milleti`ni var eden tüm değerlere saldırmaya devam ediyorlar. Dün şehrimizde yaşanan bir olay bizi ve tüm Balıkesir halkını kahretmiştir. Balıkesir Kuvay-ı Milliye`nin başkentidir. Şehrimizin en büyük caddesinin adı da ``Milli Kuvvetler`` Caddesidir. Bugün Milli Kuvvetler Caddesindeki ``Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı belediye araçları tarafından kaldırılmıştır. Bu hareket Balıkesir halkına karşı saygısızlık, Kuvay-ı Milliye kahramanlarımıza vefasızlıktır. Kuvay-ı Milliye şehitlerimizin ve Türkiye`nin kurucusu Atatürk`ün kemikleri sızlamıştır. Olayı Balıkesir halkı adına kınıyorum. O yazı mutlaka eski yerine asılmalıdır. Eğer bunu yapmazlarsa şeref sözü veriyorum: ``Milletimizin teveccühü ile iktidara ve yönetime geldiğimiz ilk gün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını eskisinden daha görkemli bir şekilde o caddeye tekrar asacağız.``



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı